RELATIEPROBLEMEN IN HET BEGIN: WEES ALERT

In het begin is alles nog fantastisch. Ok, misschien zie je wat kleine relatieproblemen aan de verre horizon, maar wat maakt het uit! Jullie hebben het geweldig! Heel begrijpelijk. En toch is het belangrijk om zelfs die kleine relatieproblemen onder ogen te komen. Want op termijn kunnen ze zijn uitgegroeid tot een relatiecrisis.

Daarom het volgende: Als je het gevoel hebt dat er iets niet helemaal klopt of goed voelt, neem dit gevoel dan serieus. Want bijna allemaal doen we ons in het begin nu eenmaal beter en gezonder voor dan we zijn. Dus, als je in het begin bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je partner de baas speelt, of dat jullie over de kleinste dingetjes in een welles-nietes discussie terecht komen, probeer dan te bedenken hoe het zal zijn wanneer deze problemen zich verergeren. Want de kans daarop is behoorlijk groot. Valt er dan ook nog mee te leven?

Het is natuurlijk goed om je nieuwe relatie een kans te geven, en aan problemen te werken. Misschien lukt het je partner bijvoorbeeld om zijn of haar bazigheid te onderdrukken. Maar wees je ervan bewust dat met name bepaalde relatieproblemen de sterke neiging hebben om te verergeren. Realiseer je dit, alvorens je de keuze maakt om met elkaar verder te gaan. Ik geef drie voorbeelden.

SEKSUELE AANTREKKINGSKRACHT

Als de chemie ‘tussen de lakens’ te wensen overlaat, kun je hieraan werken door erover te praten, vertrouwen op te bouwen en te experimenteren. Dit kan zeker nog uitmonden in een geweldig seksleven! Maar let op: Als er reeds in het begin al geen sprake is van enige klik, houd er dan rekening mee dit het met de tijd enkel nog minder zal worden. Hoe erg dit is? Dat is iets wat jullie enkel samen kunnen bepalen.

Heb lief als nooit tevoren

Theatershow
Dichterbij

EEN PERSOONLIJKHEIDSPROBLEEM – EEN VOORBODE VOOR ERNSTIGE RELATIEPROBLEMEN

Zoals gezegd, doen we ons in het begin allemaal gezonder voor dan we zijn. Des te belangrijker is het om beginnende signalen van een persoonlijkheidsprobleem serieus te nemen. Bijvoorbeeld: is je partner dominant, bazig of controlerend, dan bestaat de kans dat deze neigingen met de tijd niet enkel sterker worden, maar zelfs zullen uitmonden in destructief en agressief gedrag binnen de relatie.

In het begin is het goed om je partner te vertellen hoe je zijn of haar gedrag ervaart en welke impact dit op je heeft. De kans is namelijk groot dat hij of zij zich hiervan niet bewust is. Ook (relatie)therapie kan een middel zijn om het tij te keren. Maar wanneer de relatie onveilig blijft aanvoelen, en de problemen ondanks diverse pogingen blijven terugkeren, kan het een heel gezond besluit zijn om de relatie te verbreken en je weg alleen te vervolgen.

COMMUNICATIE

Een open, eerlijke en respectvolle communicatie vergt oefening, gedurende de gehele relatie. Maar als de communicatie al vanaf het begin ongemakkelijk verloopt, dan is de kans groot dat dit enkel zal verslechteren richting serieuze relatieproblemen. Het is onmogelijk om een intieme relatie op te bouwen wanneer je je niet veilig bij elkaar kunt voelen, bijvoorbeeld doordat je niet luistert naar elkaars standpunt of elkaars mening niet respecteert.

Kom naar theatershow “Dichterbij”. De magische productie over de liefde die met niets te vergelijken is.

Jij wilt dolgraag die diepe verbondenheid voelen met je geliefde. Elkaar écht begrijpen. Liefdevol communiceren. Gewoon plezier hebben met elkaar. 

Welkom bij ‘Dichterbij’. De veelgeprezen theatershow die al tienduizenden (!) stellen én singles heeft geholpen aan die mooie relatie. Waar psychologen en theatermakers 6 jaar aan hebben gewerkt.  Zodat jij als nooit tevoren ervaart hoe je de liefde krijgt waarnaar je verlangt. Tijdens een prachtige avond uit in het theater.

Herkenbaar, hilarisch en ontroerend… Een frisse wind door theaterland. Met wie ga jij?

Andere artikelen:

Ontvang VAKER een relatietip

Wil je vaker relatietips ontvangen? Kom erbij!

Psychologieintheater

Het beste van psychologie, in theater.

contact