Tien tips voor een gelukkige relatie

Hoe zorg je voor een succesvolle relatie? Een relatie die je gelukkig maakt? Waarin je je diep verbonden voelt met je partner, elkaar écht begrijpt en samen werkt aan een bevredigend seksleven?

In dit artikel deel ik 10 zeer krachtige relatietechnieken met je. Zodat deze relatie ook voor jullie is weggelegd. Want wanneer je bereid bent aan je relatie te werken, deze technieken toe te passen, is de kans groot dat je samen veel plezier zult ervaren en veel liefde zult voelen. Zet hem op!

1. Geef wat je zelf wilt ontvangen

Als je je meer begrepen wilt voelen door je partner, word dan zelf meer begripvol.
Als je meer liefde wil voelen, geef dan zelf meer liefde aan je partner.
Als je wil dat je partner je meer gaat vertrouwen, geef dan zelf jouw vertrouwen aan je partner. Draai het om.

Investeer zelf pro actief in je relatie en je zult zien dat je partner vaak jouw voorbeeld zal volgen. Oogst wat je zaait.

2. Onderzoek wat jou gelukkig maakt

Je bent verantwoordelijk voor je eigen levensgeluk. We zijn in relaties vaak geneigd om ons geluk te laten afhangen van onze partner. We stellen hem of haar verantwoordelijk. En dit is jammer. Hiermee stel je je niet alleen zeer afhankelijk op, maar leg je ook een enorme druk op je partner. Dit komt je relatie zeker niet ten goede.

Zoek een hobby, ga op yoga, spreek wekelijks af met je beste vriendin, lees een goed boek.
Als je ontdekt hoe je jezelf kalmeert en je levensgeluk verhoogt, vind je de kracht in jezelf. En deze kracht kun je aanwenden om te werken aan die geweldige relatie. Samen. Ieder gelijkwaardig aan elkaar.

3. Word elkaars beste vriend

Ik weet het; dit klinkt wellicht niet erg romantisch. Maar wanneer je elkaars beste vrienden bent, kun je elkaar steunen door dik en dun. Je bent er voor elkaar in slechte en goede tijden. Je kent elkaars diepste angsten, dromen en verlangens. En probeert elkaars levensgeluk te verhogen, in plaats van naar beneden te halen. Hier ben je immers beste vrienden voor.

Theatershow Dichterbij ♡ Heb lief als nooit tevoren

4. Las reparatie-momenten in

Als je ooit relatietherapie hebt gevolgd, las dan om de zoveel maanden eens een sessie in.
Of lees samen een boek over relaties. Ga samen naar relatieshow Dichterbij.
Neem je in ieder geval voor om om de zoveel tijd even samen aan de relatie te werken.

Tijdens deze sessie werk je ongenoegens uit de weg, zorg je dat jullie neuzen dezelfde kant op staan en kun je doelen bespreken waar je de komende tijd samen aan wilt werken. Denk aan je seksleven, vertrouwen, openheid, intimiteit. Het voordeel van dergelijke vaste momenten inplannen, is dat jullie voornemens niet verloren gaan in de waan van de dag.

Je maakt je relatie allebei even tot prioriteit en neemt je beiden voor om eraan te werken. Dit werkt enorm verbindend.

5. Laat je boosheid varen

Boosheid is een enorme ‘relatiekiller’. Het maakt je zelfzuchtig, egocentrisch en weerhoud je ervan al het goede en positieve om je heen te zien. En geloof mij, positieve dingen zijn er altijd. Te allen tijde. Hoe boos of slecht je je ook voelt.

Als je boos bent op je partner, trek je dan even terug en doe dingen die je rustiger stemmen. Kalm maken. Vanuit deze kalmte kun je even naar binnen keren en onderzoeken wat je nu eigenlijk boos heeft gemaakt. Deze kalmte stelt je ook in staat deze ongenoegens op een goede manier met je partner te communiceren. Waarmee je de kans verhoogt dat je partner hier rekening mee wilt houden. Wie goed doet, wie goed ontmoet.

6. Neem je relatie niet voor lief

Spreek die belangrijke woorden iedere dag uit: ik hou van je. Deze simpele woorden zorgen ervoor dat je partner zich geliefd voelt, gerespecteerd, gezien en gehoord. En juist dit is cruciaal voor ons relatiegeluk. Je hebt iedere dag weer de kans om je relatie te verdiepen. Pak deze kans met beide handen aan.

Maak eens een ontbijt op bed, stuur eens een lief appje, leg een dekentje over hem heen op de bank. Het zijn juiste de kleine dingen die een groot verschil maken. Je partner voelt zich niet alleen geliefd, maar het mooie is ook dat jij meer liefde gaat voelen voor je partner. Gewoon, omdat je meer liefdevolle dingen doet.

7.  Accepteer de verschillen

Dit is belangrijk. In het begin van de relatie zijn we vooral op zoek naar overeenkomsten. Je bent op zoek naar gedeelde waarden en meningen. Maar juist de verschillen zijn zo belangrijk. Koester deze verschillen. Het maakt een relatie dynamisch en interessant. En stelt je in staat om van elkaar te leren.

8. Ontdek wat je overstuur heeft gemaakt

Als je boos bent op je partner, doe dan aan ‘soul search’. Als je deze belangrijke stap neemt, in plaats van gelijk kritiek op je partner af te vuren, kom je er vaak achter dat je boosheid verband houdt met andere zaken dan je had verwacht. Jouw boosheid zegt vaak meer over jezelf dan je partner. Het geeft je inzicht in je eigen angsten en wensen.

9. Wees duidelijk over je wensen en verlangens

Vaak verwachten we dat onze partner helderziend is. Dat hij ons zo goed aanvoelt, dat we onze wensen en behoeftes niet meer zouden hoeven uit te leggen. Maar niets is minder waar. Het bijzondere is dat hoe langer we samenzijn, hoe meer we verwachten dat onze partner ‘het’ wel weet, en hoe minder we geneigd zijn over onze wensen en behoeftes te praten. En zo raken we elkaar langzaam kwijt.

Je partner is gewoon een mens van vlees en bloed. Hij is niet helderziend. En hoort graag wat je wilt. Zodat hij er rekening mee kan houden. En soms voelt dit heel kwetsbaar. Gewoon uitspreken wat je wilt. Je kan immers gekwetst worden, als iemand hier niet aan kan voldoen. Maar doe het wel, want dan werk je echt aan die diepe verbondenheid.

Zeg hoe fijn je het vindt, als hij je mee uit wilt nemen. Zeg hoe fijn je het vindt om samen eens een filmpje op de bank te kijken. Zeg hoe fijn je het vindt te horen dat hij van je houdt.

Hoe duidelijker je bent, hoe groter de kans is dat je partner hieraan kan voldoen.

10. Praat

Praat over wat jou bezighoudt, wat je diepte verlangens, dromen en angsten zijn, wat jou gelukkig maakt, boos maakt, verdrietig maakt. Zorg dat je partner je echt leert kennen. Zoals niemand anders jou kent. Dan werk je aan die diepe intimiteit. Omdat je weet wat er in elkaar omgaat.

Praat aan het eind van de dag minimaal tien minuten met elkaar. Over de dag. Wat je hebt meegemaakt. Duik niet in die telefoon, maar besteed aandacht aan elkaar. Je zult zien dat het zich uitbetaalt.

Bekend maakt bemind.

Kom naar theatershow “Dichterbij”. De magische productie over de liefde die met niets te vergelijken is.

Jij wilt dolgraag die diepe verbondenheid voelen met je geliefde. Elkaar écht begrijpen. Liefdevol communiceren. Gewoon plezier hebben met elkaar. 

Welkom bij ‘Dichterbij’. De veelgeprezen theatershow die al tienduizenden (!) stellen én singles heeft geholpen aan die mooie relatie. Waar psychologen en theatermakers 6 jaar aan hebben gewerkt.  Zodat jij als nooit tevoren ervaart hoe je de liefde krijgt waarnaar je verlangt. Tijdens een prachtige avond uit in het theater.

Herkenbaar, hilarisch en ontroerend… Een frisse wind door theaterland. Met wie ga jij?

Andere artikelen:

Ontvang VAKER een relatietip

Wil je vaker relatietips ontvangen? Kom erbij!

Psychologieintheater

Het beste van psychologie, in theater.

contact