FAQs

Mijn downloadlinkjes in de mail werken niet. Wat nu?

Op 18 november zijn we overgegaan op een nieuw ticketsysteem. Dit maakt dat de downloadlinkjes van bestellingen geplaatst vóór 18 november helaas niet werken. Maar geen zorgen! We kunnen de downloadlinkjes in het theater gewoon uitlezen. Neem de mail met linkjes dus mee!    

Hoe kan ik jullie bereiken?

Je kunt ons mailen via info@psychologieintheater.nl Let op: als jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen staat of beantwoord kan worden adhv de informatie in deze link, beantwoorden we jouw vraag binnen 2 werkdagen.    

Wanneer ontvang ik mijn tickets?

Zojuist heb je de orderbevestiging ontvangen. De tickets zèlf ontvang je enkele dagen tot een dag voor aanvang. Hou je mail in de gaten!

Kan ik een vaste zitplaats kiezen?

Wanneer je last hebt van slecht zicht/slecht gehoor, claustrofobie of hoogtevrees, kunnen we aparte plekken voor je reserveren. Geef dit dan UITERLIJK BINNEN EEN WEEK NA JE BESTELLING door.

Kunnen mijn tickets verplaatst of geretourneerd worden?

Aangezien onze organisatie werkzaam is in de evenementenbranche met datum gebonden evenementen kan geen gebruik worden gemaakt van het herroepingsrecht. Tickets kunnen niet worden geretourneerd of verplaatst. Het bepaalde in artikel 6:230p sub e BW is van toepassing op de losse tickets.

Kan ik mijn tickets doorverkopen?

Het is mogelijk om je tickets door te verkopen. De tickets ontvang je enkele dagen tot een dag voor aanvang van de show. Wil je je tickets eerder verkopen, dan kan dit op basis van je orderbevestiging.  Belangrijk: Vergeet dan niet je tickets door te sturen naar de nieuwe koper! Zodat deze persoon beschikt over …

Kan ik mijn tickets doorverkopen? Lees meer »