De sleutel tot een beter seksleven

dr. David Blom is psycholoog, liefdesonderzoeker en bedenker van ‘Relatiecrisis in Theater – Dichterbij’

Het krijgt mijns inziens nog te weinig aandacht: de verbindende superkracht van seks. Seks is zoveel meer dan genot alleen. Het brengt je als geliefden dichter tot elkaar.

Het stimuleert de productie van oxytocine – het zogeheten knuffelhormoon – wat een gevoel van verbondenheid en vertrouwen bevordert. Ook zorgt het voor een meer verbindende communicatie. Zeker als je direct na een vrijpartij met elkaar praat, zul je je kwetsbaarder opstellen en meer positieve dingen over elkaar zeggen. Doe dit met regelmaat, en het effect zal blijvend zijn.

De sleutel tot betere seks

Goede seks komt niet vanzelf. Het vraagt om toewijding en aandacht. Geen relatie is zonder problemen. En tussen de lakens is dat niet anders.

Het is vooral de manier waarop je naar een probleem kijkt, wat uiteindelijk bepaalt hoe goed je seksleven zal zijn. Belangrijk: ga er bij seksuele problemen niet gelijk vanuit dat je niet bij elkaar past. Dat is doodzonde. Je mist een enorme kans om samen tot grotere ‘hoogten’ te komen! Als je bereid bent om over je zorgen te praten, en erop vertrouwt dat je samen tot een oplossing kunt komen, zul je op een positieve manier aan het probleem gaan werken. Dan ligt de wereld voor je open.

Wees bereid om de seksuele behoeften van je partner te bevredigen, ook al zijn die soms anders dan die van jezelf

Het is een beetje zoals iets bestellen wat je zelf niet zo lekker vindt, omdat jouw geliefde er zo van geniet. Keer op keer tonen onderzoeken aan, dat juist deze diepgaande bereidheid om je partner te plezieren, leidt tot een meer verbinding, meer seksuele tevredenheid en een groter seksueel verlangen op de langere termijn. Voor allebei.

Stellen die elkaar in het dagelijks leven met passie en genegenheid bejegenen,  blijken het beste seksleven te hebben. Deze stellen:

  • Zeggen elkaar dagelijks dat ze van elkaar houden;
  • Geven elkaar complimenten;
  • Kussen elkaar zonder directe aanleiding;
  • Verrassen elkaar met romantische cadeautjes;
  • Uiten hun affectie voor elkaar in het openbaar;
  • Gaan regelmatig met elkaar op date (b.v. uit eten of naar de bioscoop);
  • Knuffelen elkaar vaak

Theatershow Dichterbij ♡ Heb lief als nooit tevoren

Praat eerlijk en open over jullie ervaringen

Partners die meer praten over seks, in het bijzonder over waar ze wel en niet van houden en wat ze zouden willen veranderen, komen vaker tot een orgasme, hebben meer positieve gevoelens over seks, en zijn tevredener over hun relatie.

Als de seksuele vonk lijkt te zijn verdwenen, probeer het ‘seks-gesprek’ dan open te breken. Vertel elkaar wat je van de seks verlangt. En sta open voor elkaars seksuele behoeften. Ik weet dat het moeilijk is om zo open te zijn. Vaak zijn we bang om de ander te kwetsen, en nog banger om zelf gekwetst te worden. Ook veronderstellen we vaak dat onze geliefde wel weet of aanvoelt waarnaar we verlangen of wat we missen. Het is een misverstand dat gemakkelijk kan leiden tot verwijten en zelfs tot boosheid en rancune.

Overigens hoef je niet persé alles woordelijk uit te spreken. Zoek juist ook naar nonverbale manieren om elkaar tijdens de seks te laten weten wat je wel en niet fijn vindt.

Kom naar theatershow “Dichterbij”. De magische productie over de liefde die met niets te vergelijken is.

Jij wilt dolgraag die diepe verbondenheid voelen met je geliefde. Elkaar écht begrijpen. Liefdevol communiceren. Gewoon plezier hebben met elkaar. 

Welkom bij ‘Dichterbij’. De veelgeprezen theatershow die al tienduizenden (!) stellen én singles heeft geholpen aan die mooie relatie. Waar psychologen en theatermakers 6 jaar aan hebben gewerkt.  Zodat jij als nooit tevoren ervaart hoe je de liefde krijgt waarnaar je verlangt. Tijdens een prachtige avond uit in het theater.

Herkenbaar, hilarisch en ontroerend… Een frisse wind door theaterland. Met wie ga jij?

Andere artikelen:

Ontvang VAKER een relatietip

Wil je vaker relatietips ontvangen? Kom erbij!

Psychologieintheater

Het beste van psychologie, in theater.

contact