DE RELATIETEST VAN DR. DAVID BLOM GEEFT ÉCHT INZICHT IN JE RELATIE

RELATIETEST

Het is een intens gevoel. Verliefd zijn. Maar al te vaak bekijken we onze relatie door een roze bril. We gaan volledig af op ons gevoel. ‘Hij gééft me een fantastisch gevoel, dus is hij ook fantastisch.’ Hierdoor zijn we geneigd onhebbelijkheden van onze partner te negeren of zien we, volgestopt met endorfine en dopamine – de stofjes die we zo overvloedig aanmaken als we verliefd zijn – enkel de positieve kenmerken van onze relatie. Terwijl bepaalde tips juist zo goed kunnen helpen om de relatie te verbeteren.

Hoe weet je dan of je relatie goed zit? Relatiepsycholoog en wetenschapper dr. David Blom ontwikkelde een relatietest om o.a. de communicatie in de relatie onder de loep te nemen. Hij komt met de volgende 15 vragen om te onderzoeken of je een goede relatie hebt. Aan de hand van deze relatietest kun je ontdekken of je je in de goede relatie bevindt. Beantwoord snel de vragen uit deze relatietest van pycholoog dr. David Blom en krijg inzicht!

Heb lief als nooit tevoren

Theatershow
Dichterbij

 1. Maakt je partner jou tot een ‘beter’ mens en doe jij hetzelfde voor hem of haar?
 2. Zijn jij en je partner allebei comfortabel met het delen van gevoelens, vertrouwen jullie op elkaar en maken jullie je geen zorgen over een mogelijk vertrek van de ander?
 3. Accepteren jij en je partner elkaar, en proberen jullie elkaar niet te veranderen?
 4. Als er meningsverschillen ontstaan, communiceren jij en je partner dan respectvol en zonder minachting of negativiteit?
 5. Delen jij en je partner de besluitvorming, macht en invloed in de relatie?
 6. Is je partner je beste vriend en ben jij zijn of haar beste vriend?
 7. Denken jij en je partner meer in termen van ‘wij’ en ‘ons’ dan in termen van ‘jij’ en ‘ik’?
 8. Zouden jij en je partner elkaar vertrouwen met de wachtwoorden voor sociale media en bankrekeningen?
 9. Hebben jij en je partner een positieve mening over elkaar – zonder een opgeblazen positief beeld te hebben?
 10. Denken je goede vrienden dat je een geweldige relatie hebt die de tand des tijds zal doorstaan?
 11. Is je relatie vrij van ‘rode vlaggen’ zoals valsspelen, jaloezie en controlerend gedrag?
 12. Delen jij en je partner dezelfde waarden als het gaat om politiek, religie, het belang van het huwelijk, de wens om kinderen te krijgen (of niet) en de wijze van ouder worden?
 13. Zijn jij en je partner bereid om de eigen behoeften, verlangens en doelen voor elkaar op te offeren (zonder een deurmat te zijn)?
 14. Hebben jij en je partner beiden een prettige en emotioneel stabiele persoonlijkheid?
 15. Zijn jij en je partner seksueel compatibel?

Als je overwegend met ‘nee’ antwoordt, is het slechte nieuws dat je relatie de tand des tijds waarschijnlijk niet zal doorstaan. Maar deze breuk kan ook positief worden opgevat! Immers, bij elkaar blijven in een slechte relatie is erg slecht voor je welzijn. Je ondervindt vaak hogere niveau’s van stress, de kans op hart- en vaatziektes neemt toe evenals het risico op dementie. Je doet er dus goed aan, voor jezelf al, om een punt achter een relatie te zetten die gewoonweg geen toekomst heeft. Je geeft jezelf de kans om alsnog een goede relatie te krijgen wanneer je je kennis vergroot.

En daarom heeft dr. David Blom de indrukwekkende muziektheatershow DICHTERBIJ ontwikkeld vol inzichten en tips. Ze heeft honderden stellen mogen helpen om zichzelf en de liefde te begrijpen. Beleef het ook!

Kom naar theatershow “Dichterbij”. De magische productie over de liefde die met niets te vergelijken is.

Jij wilt dolgraag die diepe verbondenheid voelen met je geliefde. Elkaar écht begrijpen. Liefdevol communiceren. Gewoon plezier hebben met elkaar. 

Welkom bij ‘Dichterbij’. De veelgeprezen theatershow die al tienduizenden (!) stellen én singles heeft geholpen aan die mooie relatie. Waar psychologen en theatermakers 6 jaar aan hebben gewerkt.  Zodat jij als nooit tevoren ervaart hoe je de liefde krijgt waarnaar je verlangt. Tijdens een prachtige avond uit in het theater.

Herkenbaar, hilarisch en ontroerend… Een frisse wind door theaterland. Met wie ga jij?

Andere artikelen:

Ontvang VAKER een relatietip

Wil je vaker relatietips ontvangen? Kom erbij!

Psychologieintheater

Het beste van psychologie, in theater.

contact